Безплатна доставка за поръчки над 60 лв.
Оригинални маркови парфюми на достъпни цени

Какво представляват тежките парфюми?

Парфюмите са много и различни – леки, свежи, ежедневни, романтични, тежки. Всеки от тях си има своите почитатели…
Какво представляват тежките парфюми?

Парфюмите са много и различни – леки, свежи, ежедневни, романтични, тежки. Всеки от тях си има своите почитатели и предназначение. Нека да опознаем по-специфичните тежки парфюми.

Тежките парфюми са с по-наситени и изразени нотки. Характеризират се с по-голямо количество етерични масла в композицията си. Базовите им нотки винаги съдържат поне един „тежък“ елемент, като ванилия, тютюн, тамян, жасмин, роза, кехлибар, карамел, захар, мускус и др. Често се правят и различни комбинации между тях.

Сигурно вече се досещате, че тежките парфюми не са за всеки ден. Препоръчително е да ги ползвате на официални поводи – делови вечери, излизане на бар, на сватба, рождени дни, коледни фирмени партита и други подобни събития.

Употребявайте тежки парфюми най-вече вечер – тогава е по-прохладно и продължителността и интензивността на уханието им са най-оптимални.

Тежките аромати

Ванилия. Тази парфюмерийна нотка е със сладък, съблазнителен аромат. Ароматът на детството… Много парфюмеристи използват синтетична ванилия при приготвянето на ароматите, тъй като производството на натурална ванилия е скъпо и отнема доста време.

Тамян. Използва се в ориенталските парфюми. Притежава топла и успокояваща миризма.

Тютюн. Миризмата на тютюн не винаги е неприятна и „димяща“. В парфюмите например, тя е много разкошна. Ароматът е наситен, топъл, успокояващ, дори сладникав. Тютюнът се съчетава много добре с дървесни, земни, пикантни и сладникави нотки (сандалово дърво, бергамот, ванилия, пипер).

Роза. Много голяма част от парфюмите с аромат на роза се правят с българско розово масло (придобито от Rosa damascenа). Тъй като то е с най-високото качество сред останалите розови масла, негови известни „почитатели“ са повечето от големите парфюмерийни производители (Christian Dior, Givenchy, Lancôme, Bvlgari, Chanel, Kenzo, Paco Rabanne, Estee Lauder и др.). Розата е с незаменим и неповторим аромат, който се възприема лесно и създава усещане за естествена красота и романтика.

Жасмин. Ароматът на жасмин е ефирен и много опияняващ. Действа като наркотик на психическо ниво. Уханието е женствено, изпълнено с живот и привлекателност. В някои парфюми от жасминовите нотки като че ли се долавя животински фон, примесен с цветни нюанси.

Кехлибар. Нотките от кехлибар са сбор от различни видове смоли със сладникав, топъл и много дълбок аромат. Кехлибарът се използва много често в ориенталските парфюми.

Карамел. Карамелът е с много концентриран и разпознаваем аромат. Внимавайте, когато го използвате – прекалените количества могат да бъдат отблъскващи.

Захар. Захарното ухание се използва много в ориенталските парфюми. Сладките захарни нотки се вплитат по-често в парфюмите, насочени към по-млади жени. Ароматът на захар създава усещане за еуфория, кара вкусовите рецептори да изтръпват.

Мускус. Мускусните нотки са синтезирани в стотици варианти с различна интензивност и характер. Естественият източник на етерично масло от мускус са пирениалните жлези на тибетския елен, но днес той е застрашен и защитен животински вид. Това налага уханието на мускус да се създава по синтетични начини и така да се използва широко в базовите нотки в парфюмите.

Разгледайте парфюмите на Emper – в описанията сме посочили какъв аромат има всеки от тях и изберете този, който ви е най-любим. Вижте тук дамски парфюмимъжки парфюми и дезодоранти и поръчайте лесно и бързо онлайн.

Подобни публикации

Кой е подходящият парфюм за вас?

Кой е подходящият парфюм за вас?

Купуването на парфюми от онлайн магазини за парфюми не позволява тестване на ароматите върху кожата, но пък от описанието...
Парфюмът и неговите ароматни нотки

Парфюмът и неговите ароматни нотки

Създаването на парфюми изобщо не е лесно и за всеки. За да се получи перфектен аромат са необходими знания, усет,…
Защо парфюмът е подходящ подарък за коледа и нова година?

Защо парфюмът е подходящ подарък за коледа и нова година?

Предстоят коледните и новогодишните празници. Всеки ги харесва – това е времето, в което семействата и приятелите се събират, ходим…